Domper voor Club Brugge: We zullen de goednieuwsshow van Verhaeghe doorprikken

Domper voor Club Brugge: "We zullen de goednieuwsshow van Verhaeghe doorprikken"

16-09-2020 08:00
165

Club Brugge maakte onlangs de plannen bekend voor het nieuwe stadion, al is het nog lang niet zeker of het er komt op de voorziene locatie. Buurtbewoners kantten zich onder de naam 'Leefbaar Sint-Andries' tegen de bouw van het stadion in hun wijk.

Burgemeester Dirk De Fauw beseft dat dit een domper is voor Club Brugge, maar geeft toe dat hij er zelf niks aan kan veranderen. "Als ze van plan zijn om procedures op te starten, is het logisch dat die mensen zich voorbereiden. Iedereen heeft natuurlijk het recht om zich op zijn of haar manier te verdedigen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Velen van ons zijn zelf Clubsupporter, maar zo'n stadion hoort niet thuis in een woonwijk", vertelt een initiatiefnemer van 'Leefbaar Sint-Andries' anoniem. "We wensen Club een nieuw stadion toe, maar niet in onze woonbuurt. We zijn klaar voor de strijd en zullen de goednieuwsshow van Verhaeghe en co doorprikken."

Club Brugge zelf wenste niet te reageren op de klacht van de actiegroep. De crowdfundingactie leverde tot dusver 1.605 euro op na één dag. De meningen onder de omwonenden zijn alvast verdeeld.