'Vercauteren kan na ontslag bij Anderlecht terugkeren naar KRC Genk'

'Vercauteren kan na ontslag bij Anderlecht terugkeren naar KRC Genk'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 07:00wo 16-09-2020 om 07:00

KRC Genk besliste om Hannes Wolf na een tegenvallende seizoenstart aan de kant te schuiven. De Duitser moet volgens voorzitter Peter Croonen vervangen worden door een ervaren naam. In dat opzicht valt alvast de naam van Frank Vercauteren (63).

Na het ontslag van Wolf werd al snel duidelijk dat Genk voor een ander profiel wil gaan deze keer. "Iemand die voor stabiliteit kan zorgen en de spelers een houvast kan geven", klinkt het. Het Nieuwsblad denkt dan meteen aan Vercauteren, die ongeveer een maand geleden bij RSC Anderlecht plaats moest maken voor Vincent Kompany.

Voor Genk is Vercauteren uiteraard geen onbekende. In het seizoen 2010-2011 loodste hij de Limburgers naar de derde landstitel in de clubgeschiedenis. Met spelers als Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois haalde Genk het in de titelmatch van Standard (1-1). Mogelijk staat Vercauteren nu voor zijn tweede ambtstermijn in de Luminus Arena.

Het Laatste Nieuws laat echter ook de naam van Marc Brys vallen. De krant vertelt er evenwel bij dat de coach van OH Leuven zich kiplekker voelt aan Den Dreef, waardoor een overgang naar Genk niet aan de orde is voor de Antwerpenaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Vercauteren een goede optie voor Genk?

(1221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws