UPDATE: KAA Gent kent verdict van blessure Chakvetadze na Rapid Wenen

UPDATE: KAA Gent kent verdict van blessure Chakvetadze na Rapid Wenen

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 23:22di 15-09-2020 om 23:22

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 20:45wo 16-09-2020 om 20:45

KAA Gent heeft de Play-Offs van de Champions League gehaald. Rapid Wenen werd met 2-1 opzijgezet. Na afloop reageerde nieuwbakken T1 Wim De Decker over de prestatie van de Buffalo’s.

De Decker was een tevreden coach. KAA Gent won uiteindelijk met 2-1 van Rapid Wenen. “Zeker en vast. Niet enkel met de overwinning natuurlijk, al geeft die een boost aan de kleedkamer. Ik heb veel zaken gezien waarover ik heel blij ben. Ik heb een Gent gezien dat uit eigen initiatief voetbalde.”

“Het eerste kwartier was misschien een beetje nerveus, maar daarna begon het iets beter te gaan. In de tweede helft hebben we op het einde nog een dosis geluk gehad, daar moeten we eerlijk in zijn. Daar moeten nog enkele zaken beter, maar globaal gezien ben ik een heel tevreden coach”, citeert Het Laatste Nieuws.

In de beginfase had KAA Gent het moeilijk tegen de Oostenrijkse club. “Er zat toch wel wat druk op deze wedstrijd. Je mag niet vergeten dat deze groep de laatste weken heel wat heeft meegemaakt. De nervositeit tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd was enorm.”

Chakvetadze
De coach liet zich ook even uit over de blessure van Chakvetadze. “Hij viel uit bij die penaltyfout en eerst werd er gevreesd voor zijn knie. Uiteindelijk zou het gaan om een kuitblessure. Het blijft echter afwachten tot een definitieve diagnose wordt gesteld.”

Update: Het Nieuwsblad meldt dat KAA Gent vreest voor een scheurtje in de aanhechting van de kuit met de achillespees bij Giorgi Chakvetadze. De 21-jarige middenvelder viel geblesseerd uit in het duel met Rapid Wenen nadat een penaltyfout op hem werd gemaakt. Het afgelopen jaar was hij al out met een knieblessure.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat KAA Gent Giorgi Chakvetadze twee á drie weken zal moeten missen. De middenvelder viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Rapid Wenen (2-1). 'Een eerste voorlopige diagnose wijst op een klein scheurtje in de aanhechting van de kuit met de achillespees. Maar zijn inactiviteit zou beperkt blijven tot twee à drie weken. Op donderdag zou er definitief uitsluitsel volgen', klinkt het bij KAA Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws