Oostenrijkse kranten vinden Gent terechte winnaar, Rapid Wenen-aanvoerder niet

Oostenrijkse kranten vinden Gent terechte winnaar, Rapid Wenen-aanvoerder niet

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 23:10di 15-09-2020 om 23:10

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 13:00wo 16-09-2020 om 13:00

KAA Gent is erin geslaagd om met 2-1 te winnen van Rapid Wenen. Het schakelt daarmee de Oostenrijkers uit in de Champions League. Pijnlijk voor de Oostenrijkers. Dat zien we ook in de kranten van het Duitstalige land.

KAA Gent werd voor de partij gezien als de grote favoriet. Dat weet ook Kleine Zeitung, dat toch een kwaliteitsverschil zag. 'Na een goed begin van Rapid zakte het helemaal weg en toonden de Belgen dat hun marktwaarde meer dan het dubbele is van Rapid. De voorsprong was dan ook zeker verdiend', schreef men.

Bij Kurier zag men ook een Gent dat aarzelend begon, maar de partij uiteindelijk in handen nam. 'Rapid begon sterk en kon na zes minuten al drie keer op doel besluiten. Gent wist echter eerst te scoren, wat de Belgen heel wat meer vertrouwen gaf. De droom van Rapid Wenen is voorbij', klinkt het.

Eenzelfde verhaal bij 12termann. 'Er was een gebrek aan aanvallende inspiratie bij Rapid Wenen. Pas in de extra tijd werd het pas echt gevaarlijk. Uiteindelijk moet je toegeven dat de 2-1 nederlaag terecht was.'

Bij de meeste Oostenrijkse kranten vond men Gent dus een terechte winnaar. Rapid Wenen-aanvoerder Dejan Ljubicic sprak echter andere taal. "Wij waren het betere team. We waren beter in de eerste helft, maar waren tien of vijftien minuten in de partij niet agressief genoeg", gaf hij aan bij Weltfussball.

Diezelfde krant sprak Ljubicic ook niet helemaal tegen. Het zag Rapid Wenen vooral falen. 'Rapid toonde vandaag offensief veel te weinig', oordeelt het. 'KAA Gent was vandaag te verslaan.'

Toch is het dus KAA Gent dat de partij wist te winnen en zich mag opmaken voor de volgende ronde. Die neemt het op tegen Dynamo Kiev. Rapid Wenen mag naar de groepsfase van de Europa League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws