'Owusu domineert op Gents middenveld, zorgen om Chakvetadze'

'Owusu domineert op Gents middenveld, zorgen om Chakvetadze'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 22:40di 15-09-2020 om 22:40

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 15:15wo 16-09-2020 om 15:15

AA Gent mag zich opmaken voor de volgende ronde in de Champions League. Het won met 2-1 van Rapid Wenen. Welke conclusies kunnen we opmaken uit die gewonnen wedstrijd? Hierbij de VP Analyse.

Vertrouwde Gent
Wim De Decker kreeg samen met Peter Balette de kans bij KAA Gent. Die eerste volgende niet zijn eerste leermeester (Laszlo Bölöni), maar wel zijn tweede (Jess Thorup) en koos opnieuw voor de vertrouwde formatie bij KAA Gent. Duidelijk met succes. Ook voor de spelers, die duidelijk meer in hun sas leken in deze formatie.

Het lijkt daardoor ook wel duidelijk dat Gent op dit elan en in deze formatie voort moet gaan. Ook voor Ivan De Witte en Michel Louwagie bespaart het mogelijk werk, die zo deze transferperiode niet langer op zoek moeten gaan naar flankaanvallers.

Owusu heerst
KAA Gent had het niet bijzonder moeilijk tegen Rapid Wien en mag daar Elisha Owusu voor bedanken. De Fransman was alleenheerser op het middenveld en hield Gent bijna eigenhandig helemaal recht in de eerste helft.

Owusu liet vorig seizoen al enkele goede dingen zien en lijkt dat wel te gaan bevestigen. Bij KAA Gent zullen ze nu al op zoek moeten gaan naar een vervanger, want er bestaat geen twijfel over dat er binnenkort flink wat clubs aan de mouw van Owusu zullen trekken.

Zorgen om Chakvetadze
Giorgi Chakvetadze krijgt na het vertrek van Jonathan David volop zijn kans bij KAA Gent. De Georgiër moet de vertrokken Canadees helemaal doen vergeten. Chakvetadze was geen grote uitblinker tegen Rapid Wenen, maar kon wel zorgen voor de tweede strafschop.

Bij die actie blesseerde Chakvetadze zich echter en bewees hij andermaal een 'man van glas' te zijn. De Georgiër moest zelf van het veld gedragen worden. Met de wedstrijden tegen Dynamo Kiev op het programma zal men bij Gent een grote kaars moeten branden om toch nog een fitte Chakvetadze op het veld te zien tegen de Oekraïners.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De buit is binnen voor KAA Gent! #GNTRAP #KAAGent #Gent #Yaremchuk #UCL #ChampionsLeague

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Dynamo Kiev wordt niet makkelijk
Tegen Rapid Wenen had KAA Gent het al bij al niet moeilijk. Dynamo Kiev wordt echter een stevigere kluif voor de Buffalo's. De Play-Offs worden ook niet in één wedstrijd gespeeld, maar in twee partijen beslist. De laatste daarvan is in Oekraïne.

Gent zal het niveau de komende dagen dus nog stevig moeten opkrikken. Met de partij tegen Rapid Wenen kreeg het ongetwijfeld een vertrouwensboost en zagen we met vlagen het oude KAA Gent terug. Met vlagen, maar dus nog niet helemaal. Om Dynamo Kiev, met de sterke Tsygankov (als hij fit geraakt) en Mykolenko, te verslaan zullen de Buffalo's wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Overwinning voor UEFA-coëfficiëntenlijst
België is met Nederland verwikkeld in een felle strijd om plek acht op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Dankzij de zege van KAA Gent heeft België 0,3 punten verdiend. AZ verdiende 0,1 punt door het verlies tegen Dynamo Kiev. Daarmee blijven onze buren na dinsdag onder België staan en lopen we zelfs ietsjes uit.

8. België 31.600
9. Nederland 31.200

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws