PAOK verrast en schakelt Benfica uit na eigen doelpunt Vertonghen

15-09-2020 21:55 Laatste update: 16-09-2020 07:39
1

Het Portugese Benfica ligt uit de Champions League. Het Griekse PAOK Saloniki won thuis met 2-1 van de Portugese topclub. Jan Vertonghen had een ongelukkige wedstrijd en maakte een eigen doelpunt.

Benfica liet zich in Griekenland verrassen door PAOK, dat thuis met 2-1 te sterk was. Na een ruim uur spelen stond het nog 0-0, maar in rap tempo ging het mis voor de nieuwe club van Jan Vertonghen. De Belg was ongelukkig bij de openingsgoal van PAOK en kreeg uiteindelijk een eigen goal op z'n naam.

Benfica nam meer risico en zette alles om de gelijkmaker te forceren, maar een kwartier voor tijd kwam PAOK zelfs op een 2-0 voorsprong. Dimitris Giannoulis startte op eigen helft een solo en gaf de bal uiteindelijk aan Andrija Zivkovic, die doelman Odisseas Vlachodimos passeerde met een schot in de korte hoek. Benfica kwam die klap niet meer te boven. De aansluitingstreffer van Rafa Silva in de 94e minuut kwam te laat.

De loting voor de groepsfase van de Champions League wordt verricht op 1 oktober. Negentien dagen later volgt de eerste groepswedstrijd gespeeld.