Degryse begrijpt keuze KAA Gent: “De minst slechte beslissing die is genomen”

Degryse begrijpt keuze KAA Gent: “De minst slechte beslissing die is genomen”

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 22:00di 15-09-2020 om 22:00

Turbulente weken bij KAA Gent. Laszlo Bölöni werd ontslagen en Wim De Decker neemt vanaf de honneurs waar. Marc Degryse laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de situatie bij de Buffalo’s.

“Er is heel veel gebeurd op die maand tijd”, begint Degryse. “Ik vond die beslissing van gisteren wel best te begrijpen. Laat ons zeggen dat het de minst slechte is van de laatste drie die zijn genomen. De spelers en supporters konden met Bölöni niet door dezelfde deur. Het zou heel moeilijk worden om dat om te keren. Vandaar dat Ivan De Witte beslist heeft om zijn slechte keuze van een maand geleden terug te draaien.”

Volgens Degryse werd Thorup te snel ontslagen. “Ik vond het ontslag van Thorup hoe dan ook te vroeg. Als De Witte al twijfelde aan hem, had hij hem het seizoen niet moeten laten beginnen. Dan was dat tussenseizoen niet verloren gegaan en moesten geen transfers gedaan zijn die specifiek in het systeem-Thorup pasten.”

“De verantwoordelijkheid ligt nu echt wel bij de spelers. Ze mogen er nu niet meer bij stilstaan en moeten vanavond een goede prestatie leveren. Ze willen absoluut naar die Champions League. Enkel zo kunnen ze de miserie van de voorbije maand vergeten”, aldus Degryse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

(64 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws