Herboren KAA Gent kwalificeert zich voor volgende ronde na winst tegen Rapid

15-09-2020 22:22 Laatste update: 22:55
51

KAA Gent mag zich opmaken voor de Play-Offs in de Champions League. In eigen huis kende het weinig problemen met Rapid Wenen. Het won met 2-1 van de Oostenrijkers en kan nu uitkijken naar een dubbele confrontatie tegen Dynamo Kiev.

KAA Gent likt momenteel de wonden en is een ploeg zonder vertrouwen. Dat was er aanvankelijk ook aan te zien. Het had wel het meeste balbezit, maar zat achterin met knikkende knieën. Dat zorgde voor veel gevaar van de bezoekers, die in de eerste tien minuten van het spel Davy Roef meermaals in het zweet werkten.

Naarmate de wedstrijd vorderde kon Gent de aanvalslinie van Rapid Wenen wel beter opvangen, maar de eigen aanvalslinie was vrijwel onzichtbaar. Daar was Chakvetadze het schoolvoorbeeld van. De Georgiër raakte de bal het eerste half uur amper.

Een doelpunt leken we de eerste helft niet te gaan krijgen. Maar dat kregen we toch. Vanuit het niets kon Sven Kums ploegmaat Niklas Dorsch bereiken. Die knikte de bal knap in doel. Een gouden doelpunt voor KAA Gent. Yaremchuk kon tot twee keer toe nog voor de dubbele voorsprong zorgen, maar het bleef bij de 1-0 voorsprong tot de rust.

In de tweede helft kregen we een KAA Gent met duidelijk meer vertrouwen en rust aan de bal. Offensief bleef het moeilijk om aan kansen te komen, maar de ploeg draaide toch een stuk beter. Het gaf Rapid Wenen amper een kans om terug in de wedstrijd te komen.

Voor Gent ging het vlotjes en was de volgende ronde na een uur voetballen zo goed als binnen. Na een strafschopfout op Chakvetadze (die geblesseerd uitviel) plaatste Yaremchuk zich achter de bal. Die wist de 2-0 met een gelukje te scoren. Boeken zo goed als toe voor Rapid Wenen. KAA Gent mocht zich al opmaken voor een ronde tegen Dynamo Kiev.

Het doelpunt sloeg Rapid Wenen helemaal knock-out. De bezoekers kwamen er helemaal niet meer aan te pas, Gent controleerde zonder al te veel problemen de wedstrijd. Ook een eerredder van Demir in de blessuretijd bracht Rapid Wenen niet meer in de partij: 2-1. In de volgende ronde neemt KAA Gent het op tegen Dynamo Kiev.