Croonen over zoektocht naar opvolger Wolf: We gaan er onze tijd voor nemen

Croonen over zoektocht naar opvolger Wolf: "We gaan er onze tijd voor nemen"

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 19:47di 15-09-2020 om 19:47

KRC Genk moet op zoek naar een nieuwe trainer. Hannes Wolf werd immers opzij geschoven na de slechte competitiestart. De Duitser werkte amper tien maanden bij de Limburgse club. De nieuwe trainer zal voor stabiliteit moeten zorgen bij Genk.

Dat vertelde voorzitter Peter Croonen tijdens een gesprek met Sporza. "We moeten in de spiegel kijken. Dit is een collectief falen. Een zwarte pagina voor de club. Het is onze ambitie om lang met een coach te werken, dus het is wel wat contradictorisch om een coach (relatief) snel te ontslaan."

De zoektoch naar een nieuwe trainer zal niet makkelijk worden. "We moeten proberen de volgende matchen zo goed mogelijk te spelen. Het heeft geen nut om nu doelstellingen voor het seizoen te bepalen", vervolgde de voorzitter van Genk.

"We moeten proberen om de hoofden te zuiveren en het vertrouwen weer te winnen. Topsport wordt in de hoofden gespeeld. We zoeken iemand die de reset kan doen werken. Dat er een nieuw startpunt komt. In eerste instantie gaat het over vertrouwen en stabiliteit. Een herkenbaar Genk terugbrengen."

Voorlopig krijgt Domenico Olivieri het vertrouwen als hoofdtrainer. "We gaan er onze tijd voor nemen. Kan dat snel, des te beter. Is er wat meer tijd nodig, dan is dat geen probleem", besloot Croonen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws