Croonen over het vertrek van Wolf: Dan zit je tussen hangen en wurgen

Croonen over het vertrek van Wolf: "Dan zit je tussen hangen en wurgen"

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 17:18di 15-09-2020 om 17:18

KRC Genk heeft dinsdag afscheid genomen van trainer Hannes Wolf. De Duitser betaalt het gelag voor de slechte competitiestart. Genk bengelt onderin het klassement met amper vijf punten uit vijf wedstrijden. Volgens voorzitter Peter Croonen was er echter meer aan de hand dan enkel slechte resultaten.

"Er was te weinig strijd enerzijds en te weinig spel anderzijds. Dan zit je tussen hangen en wurgen", vertelt Croonen aan Sporza. "En we zagen het niet beter worden. We zagen te weinig het potentieel van deze Genk-kern. We staan toch voor een bepaald type van voetbal, dat we te weinig gezien hebben. Dan moet je zoeken naar de redenen ervan en natuurlijk is de coach dan de persoon die heel dicht bij dat proces staat. Spijtig genoeg was de conclusie dat we een volledige reset moesten doen. We moesten inschatten waar de curve naartoe ging: omlaag of omhoog."

Genk heeft uiteindelijk beslist om afscheid te nemen van Wolf. "Ons geloof was niet meer dat Hannes het tij zou kunnen keren. Dan moet je ernaar handelen. De evaluatie gaat breder dan één wedstrijd. Niet enkel de nederlaag tegen Beerschot. Het is een evaluatie die voorbij de resultaten gaat. Hannes is potentieel een heel goede coach, maar op een gegeven moment mis je de chemie en het gevoel dat het tij gekeerd kan worden", besloot Croonen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws