'PSV werkt aan opmerkelijke transfer en is bezig met Zahavi (33)'

'PSV werkt aan opmerkelijke transfer en is bezig met Zahavi (33)'

15-09-2020 14:30
4

Een zeer opmerkelijk gerucht: PSV is bezig met Eran Zahavi, spits van het Chinese Guangzhou R&F, de club van Mousa Dembélé. Club en speler zouden zelfs al bijna akkoord zijn.

Dat melden de Israëlische kranten ONE en Sport1 en het Chinese Sina Sports. Zahavi (33) wacht volgens de berichtgeving op goedkeuring van zijn Chinese werkgever. De spits kon naar Besiktas, maar geeft de voorkeur aan PSV, zo klinkt het. Voor Zahavi ligt in Eindhoven een contract voor twee seizoenen klaar. 

Zahavi schijnt uit de koker van trainer Roger Schmidt te komen. De Duitser wilde hem tot twee keer toe naar Beijing Guan halen toen hij daar trainer was. Nu hoopt Schmidt opnieuw op de komst van Zahavi.

SPORT1 benadrukt dat Zahavi de knoop over zijn toekomst nog niet heeft doorgehakt, omdat Guangzou R&F nog niet heeft besloten. Zahavi hoopt echter wel de overstap te maken naar Nederland. Mocht hij naar PSV komen, dan wordt hij grootverdiener en krijgt hij een senior status, aldus SPORT1.

Zahavi speelde in zijn carrière voor Hapoel Tel Aviv, Palermo, Maccabi Tel Aviv (onder Peter Bosz) en sinds 2016 speelt hij in China bij Guangzhou R&F.