UPDATE: KRC Genk kent de straf voor Bongonda na rode kaart

UPDATE: KRC Genk kent de straf voor Bongonda na rode kaart

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 12:15di 15-09-2020 om 12:15

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 20:37vr 18-09-2020 om 20:37

Théo Bongonda moest maandag vroegtijdig gaan douchen tegen Beerschot. Hij liet KRC Genk achter met negen na een elleboog, die werd opgemerkt door de VAR. Nu moet hij ook nog drie speeldagen schorsing vrezen. 

Ref Frederik Geldhof had niets gezien, maar de VAR greep in. Op twintig minuten van het einde viel KRC Genk met negen, want ook Carlos Cuesta lag er toen al uit met twee gele kaarten.

Cuesta krijgt dus sowieso een schorsing van één speeldag. Voor Bongonda stelt het Bondsparket drie speeldagen voor, met nog een extra speeldag voorwaardelijk. Verder is er sprake van 3.000 euro boete. 

Bongonda zou dan de wedstrijden tegen KV Mechelen, KV Oostende en Waasland-Beveren missen. Pas op 17 oktober kan hij dan zijn comeback maken tegen Sporting Charleroi.

Update: KRC Genk gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel voor Bongonda. De weigering kan de club wel zuur te staan komen. Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans nu dat de speler niet drie, maar vier speeldagen schorsing wacht. Het Disciplinair Comité spreekt zich dinsdag uit over de zaak van Bongonda.

Update 2: In tegenstelling tot het beroep van KAA Gent voor de straf voor Ngadeu, haalt Genk zijn slag wel (enigszins) thuis. Bongonda moet na de rode kaart voor een vermeende slag aan Beerschot-speler Frans - die later erkende niet geraakt te zijn - slechts drie speeldagen schorsing uitzitten. Twee daarvan zijn effectief. Hierdoor komt de creatieve middenvelder van de Limburgers ten vroegste terug in actie op 3 oktober tegen Waasland-Beveren.

Update 3: Het einde is nog niet in zicht. Nadat Het Disciplinair Comité zich woensdag had uitgesproken over de zaak en Bongonda een mildere straf voorschotelde, komt er daags nadien opnieuw tegenkanting. Volgens Het Belang van Limburg gaat de bondsprocureur in beroep tegen de sanctie, waarop ook Genk - dat eerder de vrijspraak wou - in beroep gaat tegen die beslissing van de bondsprocureur. Vrijdagmiddag kennen we (normaal gezien) het definitieve devies. Afspraak om 13u30.

Update 4: De bondsprocureur heeft toch nog gelijk gekregen, waardoor Bongonda toch een zwaardere straf krijgt. KRC Genk zal de flankaanvaller uiteindelijk drie wedstrijden missen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is 3 speeldagen het juiste verdict?

(418 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws