VP 11 Van De Week Speeldag 5: De middenvelders zwaaien de plak

VP 11 Van De Week Speeldag 5: De middenvelders zwaaien de plak

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 12:00di 15-09-2020 om 12:00

Laatste update: dinsdag 15 september 2020 om 18:10di 15-09-2020 om 18:10

Ook op Speeldag 5 was er weer spektakel te zien op de Belgische velden. Vooral de middenvelders beleefden deze keer hoogdagen, en dat blijkt ook uit ons elftal. 

Leicester zal blij zijn
Daniel Iversen
moet dit seizoen zo veel mogelijk de nul houden bij Oud-Heverlee Leuven. Tegen Standard lukte dat aardig. De Deense doelman toont heel wat kwaliteiten van een topkeeper in spé en bracht vooral rust in de defensie. Met enkele sterke reddingen hield hij Standard op afstand.

Goals en assists in defensie
Bij Anderlecht wordt er wel eens op het transferbeleid gekapt, maar dan gaat het zeker niet over Michael Murillo. De Panamees wordt elke week beter en verzilverde dat ook met een doelpunt. Simen Juklerod is nog straffer: twee goals én een assist bij Antwerp.

Ook centraal in de verdediging staat een doelpuntenmaker. Jack Hendry bezorgde KV Oostende een driepunter met een goal in de absolute slotfase: wat een opdoffer voor KV Mechelen. Onze vierde man is de immer betrouwbare Timothy Derijck. Geen goal of assist, maar wel de nul gehouden met KV Kortrijk tegen Moeskroen. 

Middenveld staat vol
Op het middenveld waren er deze week te veel sterkhouders om op te noemen. De meest defensieve is Albert Sambi Lokonga, die een heel solide match speelde voor Anderlecht en heel belangrijk is in de opbouw. Andrew Hjulsager was dan weer de motor op het middenveld van KV Oostende.

In aanvallend opzicht zagen we dan weer Xavier Mercier uitblinken bij OHL. Hij gaf ook de assist voor de winning goal. Raphael Holzhauser is een vaste klant in de rubriek en dirigeerde Beerschot naar een ruime 5-2 winst tegen KRC Genk.

Klinisch Charleroi
In de spits kiezen we enerzijds voor Hans Vanaken, die Club Brugge op rozen zette met twee doelpunten tegen Waasland-Beveren. Hij kan als hangende spits spelen. Voor hem zetten we Shamar Nicholson diep, die stilaan een fenomeen is bij Charleroi. De spits ziet er soms wat onhandig uit, maar scoorde vorige speeldag al twee keer tegen Antwerp en sloeg nu weer toe. Hij heeft niet bepaald veel nodig om een doelpunt te maken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws