Tegenkanting voor Club Brugge: 'Leefbaar Sint-Andries' wil geen nieuw stadion

Tegenkanting voor Club Brugge: 'Leefbaar Sint-Andries' wil geen nieuw stadion

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 09:30di 15-09-2020 om 09:30

Club Brugge droomt al stiekem van de bouw van het nieuwe stadion, maar krijgt nu toch tegenkanting. Buurtbewoners willen onder de noemer 'Leefbaar Sint-Andries' een crowdfundingsactie opstarten om de bouw van het nieuwe stadion tegen te gaan.

Buurtbewoners van de Olympiasite hopen 25.000 euro in te zamelen om te helpen een procedure op te starten tegen de bouw van het nieuwe stadion. "Vandaag kampt het Jan Breydelstadion met zijn 27.300 zitplaatsen al met grote problemen inzage mobiliteit en buurtoverlast", geeft de actiegroep aan bij Het Laatste Nieuws. "In 2016 werden de mobiliteitseffecten reeds beoordeeld als ‘zeer significant negatief’. Een nieuw stadion met nog meer plaatsen zal deze problemen enkel aanscherpen."

Club Brugge probeerde via een webinar de buurtbewoners al te overtuigen, maar niet iedereen raakte overtuigd. Enkele buurtbewoners maken zich grote zorgen om het mobiliteitsplan, nu reeds een probleem bij de thuiswedstrijden van Club Brugge om de twee weken. Dat probeerde Club Brugge al te omzeilen door een sterk mobiliteitsplan voor te stellen. Maar daar zijn enkele buurtbewoners toch niet tevreden mee.

Bij Club Brugge finaliseert men momenteel de bouwplannen en hoopt men die binnenkort in te dienen. 'Leefbaar Sint-Andries' kan echter voor vertraging zorgen, net zoals Cercle Brugge, dat niet akkoord gaat met het nieuwe stadion en zelf een plek voor een nieuw stadion eist van de stad Brugge.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hebben de buurtbewoners uit Sint-Andries gelijk?

(415 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws