Krmencik scoort zijn eerste voor Club Brugge: Dacht er niet aan te vertrekken

Krmencik scoort zijn eerste voor Club Brugge: "Dacht er niet aan te vertrekken"

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 10:00di 15-09-2020 om 10:00

Het is Michael Krmencik na tien partijen eindelijk gelukt om te scoren voor Club Brugge. Een zware last die van de schouders van de Tsjech valt. Krmencik kan eindelijk vooruit kijken en dankt daarvoor zijn ploegmaats en supporters.

"Op deze goal heb ik lang gewacht", vertelt Krmencik aan het Tsjechische iSport. "Toen ik scoorde, schoot er van alles door me heen. Ik dacht aan mijn gezin, mijn vrouw, mijn kinderen. Na de wedstrijd zei onze kapitein (Ruud Vormer, red.) dat ik de megafoon moest nemen en naar de supporters moest gaan. Het was voor het eerst dat ze opnieuw in het stadion zaten, dus dat was heel speciaal."

Krmencik had het bijzonder moeilijk bij Club Brugge en werd al bestempeld als een miskoop. Maar de Brugse fans bleven hem wel steunen. "Ik ben hier nog geen negatieve reacties tegengekomen. Hier in België worden voetballers nog gewaardeerd. Anders dan in Tsjechië", geeft hij aan.

Ook de spelersgroep en trainer Philippe Clement bleven hem steunen. "Ik bedankte de trainer dat hij me had ingebracht. Hij antwoordde dat ik hem niet hoefde te bedanken. Dat ik mijn kans te danken had aan mijn harde werk. Ook de ploegmaats waren blij voor mij. Ze hebben me altijd gezegd dat ik vertrouwen moest houden. Ze weten dat ik gemakkelijk scoor op training en wisten dat die goals vroeg of laat ook in een wedstrijd zouden vallen."

Transfer
Club Brugge zoekt naar verluidt naar een nieuwe spits, wat de speelkansen van Krmencik kunnen doen slinken. Krmencik kon ook vertrekken bij Club Brugge, maar daar heeft hij zelf geen zin in. "Mijn makelaar bracht me van de aanbiedingen op de hoogte. Maar ik ben de op een na duurste aanwinst van de club. Ik dacht er niet aan om te vertrekken", besluit Krmencik.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Club Brugge Krmencik houden?

(97 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws