Snel ontslag, maar geen Belgisch record voor Bölöni bij KAA Gent

Snel ontslag, maar geen Belgisch record voor Bölöni bij KAA Gent

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 09:15di 15-09-2020 om 09:15

KAA Gent heeft al snel afscheid genomen van Laszlo Bölöni. Na amper 25 dagen werd de trainer ontslagen bij de Buffalo's. Bijzonder snel, maar zeker geen wereld- of nationaal record.

Met zijn ontslag na 25 speeldagen tekende Bölöni voor het op twee na snelste trainersontslag in onze competitie. Enkel Zoltan Kovacs (Charleroi, 11 dagen) en Eziolino Capuano (Eupen, negentien dagen) deden beter (of slechter) dan Bölöni met zijn 25 dagen. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Daarmee staat Bölöni wel op de derde plek in de stand van de snelste trainersontslagen in ons land. Charleroi krijgt de twijfelachtige eer om twee keer in de lijst te staan, net zoals KV Oostende. Verder ook nog Moeskroen en Lokeren.

Een wereldrecord is het dus ook zeker niet voor Bölöni. Het snelste ontslag ooit ter wereld staat op naam van Leroy Senior. De Engelsman werd op 17 mei 2007 aangesteld als trainer van Torquay United. Meteen na zijn overname werd de club alweer overgenomen en werd Leroy Senior ontslagen. Tien minuten was hij trainer van de club. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De top tien in België:
Zoltan Kovacs (Charleroi, 11 dagen)
Eziolino Capuano (Eupen, 19 dagen)
Laszlo Bölöni (KAA Gent, 25 dagen)
Luka Peruzovic (Charleroi, 32 dagen)
Paul Put (Moeskroen, 40 dagen)
Hugo Broos (KV Oostende, 54 dagen)
Aimé Anthuenis (Lokeren, 55 dagen)
Dennis van Wijk (KV Oostende, 56 dagen

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws