'Licentiecommissie zal de rekeningen van RSC Anderlecht grondig bekijken'

'Licentiecommissie zal de rekeningen van RSC Anderlecht grondig bekijken'

15-09-2020 08:30 Laatste update: 08:32
31

RSC Anderlecht krijgt dinsdag een belangrijk bezoek op de club. De Licentiecommissie zal zich aanmelden bij de Brusselaars voor een tussentijdse controle van de financiën.

Anderlecht heeft het financieel niet al te breed en haalde maar nipt een licentie voor dit seizoen. Eén van de voorwaarden voor die licentie was wel dat de Commissie tussentijdse controles kon doen. Die komt er dinsdag aan, zo meldt Het Nieuwsblad.

Anderlecht moet tijdens die controle kunnen aantonen dat er inspanningen worden gedaan om het budget in evenwicht te krijgen. Als dat niet gebeurd is, of de financiën zijn niet in orde, moet Anderlecht een sanctie vrezen.

Toch lijkt Anderlecht te kunnen aantonen dat het weldegelijk werkt aan de financiën. De Brusselaars namen al afscheid van grootverdieners zoals Thomas Didillon, Kemar Roofe en Samir Nasri, terwijl het Edo Kayembe onlangs nog voor één miljoen euro verkocht aan KAS Eupen. Toch mag Anderlecht nog niet op de lauweren beginnen rusten, want binnen drie maanden volgt een nieuwe controle.