'De Gentse spelersgroep was al van dag één ontevreden met Bölöni'

'De Gentse spelersgroep was al van dag één ontevreden met Bölöni'

15-09-2020 07:45
25

KAA Gent heeft maandag al snel afscheid genomen van coach Laszlo Bölöni. "Een mismatch", noemde voorzitter Ivan De Witte het. Zeker met de spelersgroep, die al vanaf dag één onvrede toonde.

Het was op zijn minst een opvallende keuze om Bölöni de vervanger van Jess Thorup te laten worden. Thorup was bijzonder geliefd bij zijn spelers, die verknocht waren aan zijn voetbalfilosofie, maar ook zijn peoplemanagement en emotionele intelligentie. Bölöni zorgde voor een aanpak die daar haaks op stond. Volgens Het Laatste Nieuws zorgde dat al snel voor onenigheid binnen de Gentse spelersgroep.

Dat werd ook duidelijk na de eerste verloren wedstrijd tegen Antwerp. Kritiek op de manier waarop Bölöni die partij aanpakte. Ook de 'old-school'-trainingen van Bölöni zorgden naar verluidt voor flink wat wrevel bij de spelers van Gent.

Geen Matton
Toen Bölöni ook techniektrainer en ex-speler Thomas Matton wegstuurde bij de A-kern, werd dat er niet beter op. "Traptechniektrainer? Ik kon vroeger ook goed op doel trappen. Dat is makkelijk: je sluit je ogen en je schiet", gaf Bölöni naar verluidt aan, waarop hij Matton richting de U16 van Gent stuurde. Geen goede zet om de spelersgroep achter zich te krijgen, zo blijkt.

Het zorgde uiteindelijk voor een spelersopstand, met onder andere de uitspraken van Roman Yaremchuk meteen na de zege tegen KV Mechelen. Beterschap kwam er niet. Afgelopen vrijdag werd er met 2-1 verloren van KAS Eupen. Wat maandag volgde, is inmiddels bekend.