'De Gentse spelersgroep was al van dag één ontevreden met Bölöni'

'De Gentse spelersgroep was al van dag één ontevreden met Bölöni'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 07:45di 15-09-2020 om 07:45

KAA Gent heeft maandag al snel afscheid genomen van coach Laszlo Bölöni. "Een mismatch", noemde voorzitter Ivan De Witte het. Zeker met de spelersgroep, die al vanaf dag één onvrede toonde.

Het was op zijn minst een opvallende keuze om Bölöni de vervanger van Jess Thorup te laten worden. Thorup was bijzonder geliefd bij zijn spelers, die verknocht waren aan zijn voetbalfilosofie, maar ook zijn peoplemanagement en emotionele intelligentie. Bölöni zorgde voor een aanpak die daar haaks op stond. Volgens Het Laatste Nieuws zorgde dat al snel voor onenigheid binnen de Gentse spelersgroep.

Dat werd ook duidelijk na de eerste verloren wedstrijd tegen Antwerp. Kritiek op de manier waarop Bölöni die partij aanpakte. Ook de 'old-school'-trainingen van Bölöni zorgden naar verluidt voor flink wat wrevel bij de spelers van Gent.

Geen Matton
Toen Bölöni ook techniektrainer en ex-speler Thomas Matton wegstuurde bij de A-kern, werd dat er niet beter op. "Traptechniektrainer? Ik kon vroeger ook goed op doel trappen. Dat is makkelijk: je sluit je ogen en je schiet", gaf Bölöni naar verluidt aan, waarop hij Matton richting de U16 van Gent stuurde. Geen goede zet om de spelersgroep achter zich te krijgen, zo blijkt.

Het zorgde uiteindelijk voor een spelersopstand, met onder andere de uitspraken van Roman Yaremchuk meteen na de zege tegen KV Mechelen. Beterschap kwam er niet. Afgelopen vrijdag werd er met 2-1 verloren van KAS Eupen. Wat maandag volgde, is inmiddels bekend. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Was ontslag van Bölöni de juiste beslissing?

(178 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws