De comeback van 'te vette' Bakkali: 'Anderlecht wilde eerst van hem af'

De comeback van 'te vette' Bakkali: 'Anderlecht wilde eerst van hem af'

15-09-2020 07:30 Laatste update: 07:30
11

Een opvallende verschijning aan de aftrap bij RSC Anderlecht afgelopen zondag. Zakaria Bakkali kreeg nog eens wedstrijdminuten bij de Brusselaars. Het zag er deze zomer nochtans naar uit dat paars-wit hem helemaal had opgegeven.

Door een operatie speelde Bakkali afgelopen seizoen amper en ook dit seizoen leek hij niet aan de bak te gaan komen. Bakkali kwam deze zomer met een vetpercentage van maar liefst zestien procent (vier procent boven de limiet van Anderlecht) terug uit vakantie. Niet naar de zin van Anderlecht, dat volgens Het Nieuwsblad de flankaanvaller adviseerde om op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg.

Bakkali weigerde, mede door het gebrek aan interesse, en werkte stevig aan zijn comeback. De speelvogel besefte dat het misschien wel zijn laatste kans was en ging op een strikt dieet. Met succes, zo zakte het vetpercentage van Bakkali naar negen procent en is hij inmiddels scherper dan ooit.

Die metamorfose overtuigde Vincent Kompany. De coach van Anderlecht gaf Bakkali eerst een kans in een oefenpartij tegen Bayer Leverkusen en loofde de flankaanvaller achteraf. Meteen daarop kreeg hij een basisplek tegen Cercle Brugge. Daartegen blonk hij niet helemaal uit, maar toonde hij wel goede intenties. De vraag is nu of Kompany hem kansen zal blijven geven of toch eerder kiest voor spelers zoals Bundu, Verschaeren of Amuzu.