Doelpunt Trossard kan Brighton niet helpen tegen Chelsea

14-09-2020 23:47
1

Chelsea is door een overwinning bij Brighton & Hove Albion sterk begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. In het American Express Community Stadium werd het 1-3.

Chelsea begon met zomeraanwinsten Timo Werner en Kai Havertz, maar zonder de geblesseerde Hakim Ziyech. Hij lijkt vanwege een knieblessure, opgelopen in de voorbereiding, ook de komende wedstrijden van Chelsea te moeten missen. Bij Brighton zat Joël Veltman negentig minuten op de bank.

Brighton kon zich in de eerste helft prima meten met Chelsea, dat wel al snel op voorsprong kwam. Doelman Matthew Ryan haalde Werner neer, nadat Adam Lallana knullig de bal verloor. Specialist Jorginho benutte de gegeven strafschop. Op de goal na was Chelsea verder niet heel overtuigend. Brighton was gelijkwaardig aan de Londenaren en bij vlagen zelfs beter.

Een kleine tien minuten na de pauze kwam Brighton langszij. Daar kreeg het wel hulp bij van doelman Kepa Arrizabalaga, die er bij het schot van Leandro Trossard niet goed uitzag. Chelsea was echter niet onder de indruk van de tegengoal en stond een minuut na de gelijkmaker alweer op voorsprong. Een vlammend afstandsschot van Reece James belandde in de kruising. Kurt Zouma leek de wedstrijd even later te beslissen.

Het was verder niet de wedstrijd van Havertz, die nagenoeg onzichtbaar was. Hij werd er tien minuten voor tijd uitgehaald voor Callum Hudson-Odoi. Bij Brighton kreeg Alireza Jahanbakhsh nog een kleine tien minuten om zich te tonen. Hij kon niets meer aan de achterstand doen.