Beerschot geeft Racing Genk een pak voor de broek en scoort 5 keer

14-09-2020 22:44 Laatste update: 23:59
34

De laatste wedstrijd van de 5de speeldag ging tussen Beerschot en KRC Genk. Beerschot vatte met een 9 op 12 de wedstrijd aan, Racing Genk mistte zijn start en had 5 op 12. Het Kiel werd voor het eerst gevuld in de hoogste klasse van het voetbal sedert het faillissement in 2013. Beerschot versloeg Genk met 5-2 en klimt zo naar de tweede plaats.

Debutant Van Den Bergh van held tot anti-held in de eerste helft
De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, het bracht mooie combinaties op het veld en deed Racing Genk pijn. Toen Genk het evenwicht aan het herstellen was sloeg Beerschot toe. Een splijtende aanval door de defensie van Racing Genk werd keurig afgerond door Rafaël Holzhauser op aangeven van Jan Van Den Bergh. Genk was even van slag en kon niet echt reageren. Van Den Bergh hielp de bezoekers een handje door Joachim Maehle foutief af te stoppen in de 16 meter. Paul Onuachu nam het geschenkje aan en trapte de 1-1 in doel.

Na de gelijkmaker kreeg Genk een boost van vertrouwen en kwamen ze sterker in de wedstrijd. Beerschot kwam goed weg toen Patrick Vanhamel een terugspeelbal te sierlijk wou oplossen en Onuachu dit afstrafte. Het feest ging echter niet door na ingrijpen van de VAR, wegens handspel van de Nigeriaanse spits. De VAR was alomtegenwoordig in de eerste helft, de penalty van Racing Genk en het afgekeurde doelpunt van Onuachu.

Incidentrijke tweede helft
De tweede helft was nog maar net op gang of Beerschot klom al opnieuw op voorsprong. Het was opnieuw Raphael Holzhauser die aan de basis lag van de 2-1 met een perfecte vrije trap. Pierre Bourdin kopte de vrije trap aan de eerste paal binnen. Racing Genk kwam niet in het spel voor en mocht na 60 minuten met 10 man verder na twee maal geel voor Carlos Cuesta.

9 Genk-spelers zijn speelbal van Beerschot
De wolken werden nog donkerder boven het hoofd van Hannes Wolf want net na de uitsluiting van Cuesta kreeg Beerschot een penalty wegens handspel. Holzhauser zette de elfmeter feilloos om en zorgde voor een 3-1 voorsprong. Het werd nog slechter voor Racing Genk, Theo Bongonda kreeg een rode kaart na een slaande beweging waardoor de kelk tot de bodem moest geledigd worden.

Tegen alle verwachtingen in kreeg Beerschot het nog even spannend na een doelpunt van Cyril Dessers via een strafschop. Beerschot panikeerde niet en legde in de 85ste minuut de wedstrijd in een definitieve plooi na een doelpunt van Yan Vorogovskiy. Ook Marius Noubissi pikte zijn doelpuntje mee, zo werd het een zware avond voor Racing Genk dat met 5-2 de boot in ging op het Kiel en zo met een 5 op 15 achterblijft.