KAA Gent over toekomst De Decker als T1: “Geen twee keer misstappen”

KAA Gent over toekomst De Decker als T1: “Geen twee keer misstappen”

14-09-2020 17:28
9

KAA Gent heeft na het ontslag van Laszlo Bölöni beslist om Wim De Decker aan te stellen als T1, Peter Balette zal zijn assistent zijn. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft voorzitter Ivan De Witte meer duidelijkheid over zijn rol en toekomst bij de Buffalo’s.

KAA Gent wacht nu een confrontatie met Rapid Wien. “Morgen volgt een belangrijke en moeilijke wedstrijd. Wim De Decker zal die leiden en zal daarbij geassisteerd worden door Peter Balette. De ‘goesting’ in de spelersgroep was groot om met WIm en Peter verder te gaan. Zij gaan de toekomstige wedstrijden samen leiden.”

De Witte kijkt ook naar de toekomst van de Buffalo’s. “Met Wim hebben we nu een jonge trainer die zich naar de toekomst toe kan bewijzen. Hij kent de groep goed en is iemand voor wie ik veel respect heb. Hij heeft de eigenschappen om dit goed te gaan doen. Hij krijgt een unieke kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen.”

De preses wil geen nieuwe misstap begaan. “We zullen zien wat de toekomst geeft, maar ik zal geen twee keer misstappen. Ik geloof erin dat dit gaat lukken. Daarom wil ik Wim veel succes wensen. We gaan per definitie niet onmiddellijk op zoek naar een nieuwe trainer. De spelersgroep is gemotiveerd om de wedstrijd van morgen tot een goed einde te brengen.”