OFFICIEEL: De Witte bevestigt ontslag Bölöni: 'Miscast deels mijn schuld'

OFFICIEEL: De Witte bevestigt ontslag Bölöni: 'Miscast deels mijn schuld'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 14:24ma 14-09-2020 om 14:24

Laatste update: maandag 14 september 2020 om 15:42ma 14-09-2020 om 15:42

Laszlo Bölöni is niet langer meer de trainer van KAA Gent. Dat beweert Het Laatste Nieuws. Volgens de krant hebben de Buffalo's 26 dagen na zijn aanstelling alweer afscheid genomen van de Roemeen.

KAA Gent miste dit seizoen helemaal haar competitiestart. Na een 0 op 6 tegen STVV (2-1) en KV Kortrijk (1-2) zette het Gentse bestuur al Jess Thorup op straat. Als opvolger van de Deen werd Bölöni aangesteld. Het zou een kort en woelig huwelijk worden.

Bölöni debuteerde  met een nederlaag tegen Royal Antwerp FC, de ploeg waar hij vorig seizoen nog aan de slag is. Na de 1-0 op de Bosuil kon Gent onder leiding van Bölöni wel winnen van KV Mechelen met 1-0. Afgelopen weekend volgde alweer de vierde nederlaag van het seizoen. Tegen KAS Eupen ging het met 2-1 mis.

Ruzie met spelersgroep
Naast de mindere resultaten klikte het ook niet tussen Bölöni en de spelergroep. Roman Yaremchuk en de trainer kwamen in aanvaring. Na de interlandbreak klonk het nog dat de plooien waren platgestreken, maar dit weekend eiste de aanvaller een transfer.

Maandag geeft KAA Gent een persconferentie om meer tekst en uitleg te geven over het ontslag van Bölöni. Natuurlijk lees je straks op VoetbalPrimeur.be wat er is gezegd.

Het ontslag van Bölöni komt er een dag voor de belangrijke wedstrijd tegen Rapid Wien. De Buffalo's hopen de volgende ronde van de Champions League te bereiken. 

Update: Voorzitter Ivan De Witte heeft ondertussen laten weten dat Bölöni inderdaad niet meer de trainer is van KAA Gent. "Een moeilijke beslissing", vertelde de voorzitter van Gent. Mogelijk was dit een miscast waarvoor de verantwoordelijkheid bij de voorzitter en Michel (Louwagie, nvdr) kan worden gelegd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wat vind je van het ontslag?

(851 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws