KAA Gent geeft niet op en gaat weer in beroep tegen schorsing Ngadeu

KAA Gent geeft niet op en gaat weer in beroep tegen schorsing Ngadeu

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 13:00ma 14-09-2020 om 13:00

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 19:11wo 16-09-2020 om 19:11

Michael Ngadeu mocht vrijdag vroegtijdig gaan douchen tegen Eupen. De verdediger van KAA Gent deelde op hoekschop een tik uit aan tegenstander Jordi Amat. Die tik kan hem duur komen te staan. 

Het Bondsparket heeft namelijk een stevige minnelijke schikking voorgesteld voor Ngadeu. Het vraagt vier speeldagen effectief, met nog een voorwaardelijke speeldag erbij. Bovendien wordt er nog een boete van 4.500 euro gevraagd, waarvan 500 euro voorwaardelijk.

KAA Gent hoeft het voorstel van het bondsparket niet te aanvaarden. Als dat wel gebeurt, dan mist Ngadeu de wedstrijden tegen Moeskroen, OH Leuven, Beerschot en Cercle Brugge. Ngadeu zou in dat geval pas op 23 oktober weer in actie komen in de Jupiler Pro League. Dan wordt de topper tegen KRC Genk gespeeld. 

Update: KAA Gent vindt de mogelijke straf voor haar speler te zwaar. 'KAA Gent aanvaardt het voorstel tot minnelijke regeling van het Bondsparket niet', laten de Buffalo's weten. De zaak komt woensdagochtend om 9u30 voor.

Update: De tegenzet van KAA Gent heeft niets uitgehaald. Zo besliste het Disciplinair Comité dat Ngadeu vijf speeldagen schorsing zal moeten uitzitten, waarvan vier effectief. Hierdoor komt de Kameroense verdediger pas op 23 oktober opnieuw in actie tegen Racing Genk. Ook aan de effectieve geldboete wordt niet gepeuzeld, en wel in tegendeel. Die gaat van 4000 euro naar 4500 euro.

Update: KAA Gent gaat niet akkoord met de schorsing van Ngadeu. ‘KAA Gent heeft besloten beroep aan te tekenen tegen de beslissing van het Disciplinair Comite en aanvaardt de strafmaat niet. Het beroep wordt komende vrijdag behandeld’, klinkt het op de webstek van de Buffalo’s.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws