Castagne oogst lof bij debuut voor Leicester: 'Zijn impact was meteen groot'

Castagne oogst lof bij debuut voor Leicester: 'Zijn impact was meteen groot'

14-09-2020 08:30 Laatste update: 20:00
5

Timothy Castagne (24) heeft zijn debuut in de Premier League niet gemist. De Rode Duivel zette Leicester City met zijn eerste doelpunt in zijn eerste wedstrijd op weg naar een vlotte 0-3 zege uit bij West Bromwich Albion. De Engelse pers is alvast lovend over zijn prestatie.

'Er was een indrukwekkend debuut van Timothy Castagne, die twintig miljoen kostte. Hij maakte meteen zijn eerste doelpunt en liet zien dat het vertrek van Ben Chilwell naar Chelsea geen negatief effect zal hebben op zijn nieuwe team', klinkt het bij The Telegraph.

Ook The Guardian zag de Rode Duivel een sterke wedstrijd spelen. 'Castagne heeft zijn debuut niet gemist. De Belgische flankverdediger liet zien waarom Leicester twintig miljoen voor hem betaalde aan Atalanta. Bovendien klikte het meteen goed met zijn maatje Dennis Praet, die de assist afleverde voor het openingsdoelpunt van Castagne.'

Niks dan lof
Jamie Vardy, die de andere twee doelpunten voor zijn rekening nam, sprak eveneens vol lof over Castagne. "Timothy speelde briljant. Hij traint nog maar enkele dagen mee, maar hij heeft zeer veel kwaliteiten. Het feit dat hij aan de tweede paal opduikt als rechtsachter toont hoe goed hij is", aldus de doelpuntenmachine van Leicester City.

The Sun zag eveneens een overtuigende Castagne aan het werk. 'De vervanger van Chilwell, die voor ruim twintig miljoen werd gehaald, maakte meteen een impact in de Premier League. De ‘new boy’ van Leicester zette zijn team op weg met zijn eerste doelpunt.'