KVK is te sterk voor 10-koppig Moeskroen en klimt naar gedeelde tweede plek

13-09-2020 22:45 Laatste update: 22:46
1

KV Kortrijk blijft het uitstekend doen in de Jupiler Pro League. Een 10-koppig Moeskroen werd met 3-0 geklopt, KVK blijft zo bovenin meedraaien in het klassement.

Voor het eerst in lange tijd weer supporters in het Guldensporenstadion, het inspireerde de thuisploeg alvast tot een uitstekende start. De bal tegen de netten prikken lukte echter niet en zo kreeg Kortrijk bijna het deksel op de neus. KVK-doelman Jakubech stond echter paraat.

Gaandeweg de eerste helft kwam Moeskroen beter in de wedstrijd, op het halfuur schiet het zichzelf echter in de voet. Onana ging met een gestrekt been op de enkel van Mboyo staan, de middenvelder kwam er in eerste instantie goedkoop vanaf met een gele kaart. De VAR was het echter niet eens met die beslissing waarop Onana uiteindelijk toch nog een rood karton onder de neus geschoven kreeg.

Wie dacht dat KVK in de tweede helft als een raket uit de startblokken zou schieten tegen het 10-koppige Moeskroen kwam bedrogen uit. De wedstrijd blonk uit in slordigheden. Na zestig minuten kon KVK dan toch op voorsprong klimmen, Mboyo brak de ban na knullig verdedigen van Agouzoul.

Moeskroen kreeg amper tijd om te bekomen of ook de 2-0 hing al tegen de touwen. Gilles De Waele knikte de bal tegenvoets binnen na een snelle counter. Moeskroen kon geen vuist meer maken en het was KVK dat nog eens wist te scoren. Het doelpunt van Ocansey werd eerst nog afgekeurd, maar telde uiteindelijk wel: 3-0.

In het slot kreeg Hocko voor de tweede keer een gele kaart, Moeskroen eindigde de wedstrijd met negen spelers. Aan de stand veranderde niets meer en zo eindigde de partij met een 3-0 stand. Door de overwinning klimt Kortrijk naar een gedeelde tweede plek. Moeskroen daarentegen sluit de rangschikking af en staat laatste.