Westerlo pakt eerste overwinning op Seraing

13-09-2020 22:15

Westerlo heeft de derde speeldag in 1B met een overwinning afgesloten. Seraing werd het slachtoffer, maar blijft wel aan de leiding.

Westerlo trok de taalgrens over om Seraing partij te geven, de verassende leider in 1B. Westerlo kon mits een overwinning een goede zaak doen, de grootste kans in de eerste helft was echter voor de thuisploeg. Sabaouni kopte op de paal na een hoekschop.

Bob Peeters had duidelijk een motiverende speech gegeven tijdens de rust, Westerlo was een stuk gevaarlijker in de tweede helft. In minuut 63 leverde dat ook een doelpunt op, Lukas Van Eenoo zorgde voor de voorsprong na een knap schot.

In het slot van de wedstrijd stelde Igor Vetokele de overwinning veilig. Met een gekruist schot zorgde hij voor de geruststellende 0-2. Ondanks de nederlaag blijft Seraing aan de leiding, Westerlo schuift dankzij de eerste overwinning op in het klassement. De mannen van Peeters staan nu op een derde plek in 1B.