Gerkens: 'Antwerp maakt meer kans op de titel dan Anderlecht'

Gerkens: 'Antwerp maakt meer kans op de titel dan Anderlecht'

13-09-2020 21:40
6

Pieter Gerkens besloot deze zomer om RSC Anderlecht te verlaten voor Antwerp FC. Voor sommigen een stap achteruit, maar zo ziet Gerkens het helemaal niet. Integendeel.

"Ik heb zeker geen stap achteruit gezet. Maar Anderlecht blijft Anderlecht, zij willen altijd voor de titel spelen", geeft Gerkens aan bij Het Laatste Nieuws.

De titel? Dat is ook het doel van Antwerp. Wie van de twee ploegen ziet hij het meeste kans maken? "Dan ben ik toch eerder geneigd om Antwerp te zeggen. Zij hebben, zowel de ploeg als de trainersstaf, de ervaring. Het is niet eens close met Anderlecht. Hier leeft de ambitie om iets neer te zetten echt enorm. Dat verraste me toch, hoe dat hier leeft", aldus Gerkens.

Echt goed begonnen aan het seizoen is Antwerp echter niet. "De druk is hier gelijkaardig aan die bij Anderlecht. Alles staat of valt met resultaten, dus die gaan inderdaad liefst zo snel mogelijk moeten volgen. Iedereen beseft dat het moneytime is. Een reeksje neerzetten is broodnodig om weer wat te ademen", vertelt Gerkens.

"Nochtans leeft het gevoel dat we genoeg kwaliteit hebben om meer te brengen. Ze hebben hier alles om de top te bereiken. Alleen moet de puzzel op de juiste plaats vallen. Dat gebeurt niet op één, twee, drie. We zijn op goede weg. The sky is the limit voor Antwerp", besluit de middenvelder.