Charleroi behoudt maximum van de punten en staat stevig aan de leiding

13-09-2020 20:09
5

Charleroi lijkt dit seizoen helemaal niet af te stoppen. Ook tegen Zulte Waregem wist het weer de drie punten te pakken. Het werd 0-2.

Leider Charleroi begon met veel vertrouwen aan de partij tegen Zulte Waregem en ging op zoek naar die volgende overwinning. Ook Zulte Waregem trapte bijna in de val van Charleroi, dat bij de eerste vlijmscherpe counter al dicht bij een doelpunt stond.

Aan kansen kwam Charleroi uiteindelijk moeilijk, maar dat kan ook gezegd worden van Zulte Waregem. Na dertig minuten voetballen stond de teller bij Essevee nog steeds op nul schoten op doel.

Het niveau van de partij daalde met de minuut, mogelijkheden op doelpunten kwamen er amper tot niet. Het bleef dan ook 0-0 tot de rust

Een tweede helft dan, waarin we toch beterschap hoopten te krijgen. We kregen uiteindelijk wel wat meer gevaar aan beide kanten, maar op die echt grote mogelijkheid bleef het voorlopig wachten. Die kwam er na een uur voetballen. Gianni Bruno scoorde, zijn doelpunt werd echter al snel afgekeurd vanwege buitenspel.

Er zat eindelijk vuur in de partij. Ook via Dessoleil kwam Charleroi dicht bij dat openingsdoelpunt. Twintig minuten voor tijd kregen we dat ook. Wie anders dan Kaveh Rezaei maakte er 0-1 van na een mislukt schot-assist van Nicholson. Charleroi goed op weg naar die 15 op 15.

Zulte Waregem kreeg onder andere via Jelle Vossen ook nog een uitstekende mogelijkheid op die gelijkmaker. Charleroi bleef echter op één tegendoelpunt dit seizoen staan en hield ook de 0. Op een paar minuten van het einde scoorde Nicholson uiteindelijk nog de 0-2 eindstand. Charleroi staat daardoor al op een voorsprong van vijf(!) punten op eerste achtervolger Standard.