Horrormiddag voor Faes: rode kaart én nederlaag in de Ligue 1

13-09-2020 18:30

Voor Wout Faes duurde de wedstrijd Angers - Reims niet al te lang. De Belgische verdediger werd vlak voor de rust uitgesloten. Tot overmaat van ramp verloor zijn ploeg de match met 1-0.

Bij Reims liggen er drie Belgen onder contract. Faes en Thomas Foket begonnen aan de wedstrijd, Thibault De Smet bleef heel de wedstrijd op de bank. Vlak voor de pauze mocht Faes gaan douchen na gevaarlijk spel in het strafschopgebied. Hij kwam in met een te hoog geheven voet en bracht zo tegenstander Capelle in gevaar.

Angers miste de penalty die daarop volgde, maar kon in de tweede helft wel het enige doelpunt van de wedstrijd maken. Ook thuisspeler Romain Thomas kreeg op het uur nog een rode kaart, maar daar kon Reims niet meer van profiteren.

Reims kon uit de eerste drie wedstrijden maar één punt puren. Het speelde 2-2 gelijk tegen AS Monaco en verloor met 0-1 van Lille.