Antwerp pakt in extremis de volle buit met veel dank aan Juklerod

13-09-2020 17:45
17

Antwerp is door het oog van de naald gekropen op Stayen. Het leek af te stevenen op een gelijkspel, maar via Simen Juklerod won het uiteindelijk toch nog met 2-3.

Eerste helft vol goals
Een halfvol Stayen gaf de Kanaries meteen vleugels. Al na 45 seconden kwam de thuisploeg op voorsprong toen Suzuki een counter succesvol afrondde. Een kwartier later kwam Antwerp langszij. Een uitgespeelde aanval langs 5-6 stationnetjes komt tot bij Juklerod en de Noor twijfelde niet: 1-1.

De uitploeg kon echter niet lang profiteren van de aansluitingstreffer. Dom balverlies achterin brengt het leer tot bij Lee, die zijn eerste voor STVV tegen de touwen schiet. Nog was het niet gedaan in die eerste helft, want verdediger Seck kon na een corner alweer gelijk maken.

Juklerod is matchwinnaar
De tweede helft had helaas wat minder om het lijf. Het was een kwartier wachten op doelgevaar. Dat kwam er alweer van Lee, die zijn hattrick van dichtbij net niet kon volmaken. Ook Colidio had een mooie kans op 3-2, maar doelman Butez stond pal bij Antwerp.

Antwerp kreeg een kwartier voor het einde nog een opdoffer toen Batubinsika zijn tweede gele kaart pakte. Met tien spelers kon Antwerp geen vuist maken, maar Juklerod bracht redding. Hij kon Steppe in extremis nog verslaan met een knappe vrijschop. STVV was woest, want de overtreding die eraan voorafging was licht. Het kon Antwerp echter niet deren.