Anderlecht kent geen enkel probleem met zwak Cercle Brugge

13-09-2020 15:20
44

RSC Anderlecht heeft de eerste overwinning onder coach Vincent Kompany beet. In eigen huis kende het weinig problemen met een zwak Cercle Brugge. Het werd 2-0.

Niet onverwacht toonde RSC Anderlecht voor de aanwezige thuisfans het meeste initiatief en ging het ook op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt. Het eerste doelgevaar kwam er ook via zowaar Ognjen Vranjes. De verguisde Bosniër kreeg een nieuwe kans om zich te bewijzen. Zijn kopbal viel over het doel van Thomas Didillon.

Cercle Brugge kwam er niet aan te pas en speculeerde vooral op de counter. Achterin hield het de deur ook stevig op slot, maar gaf het naarmate de wedstrijd vorderde toch wat meer ruimte aan de aanvallers van Anderlecht. Onder andere Nmecha en Tau konden daar bijna van profiteren. Zij besloten echter naast.

Uiteindelijk werd RSC Anderlecht wel beloond voor de aanvallende intenties. Een domme trekfout van nieuweling Baines zorgde uiteindelijk voor een strafschop. Nmecha besloot die overtuigend in doel. Voor Cercle Brugge was het nu zoeken naar die gelijkmaker. Die kwam er bijna via Musaba, maar hij besloot hoog over. Zo bleef het bij de 1-0 voorsprong tot de rust.

Ook in de tweede helft waren de kansen vooral voor Anderlecht, dat het meeste een doelpunt verdiende. Toch probeerde Cercle Brugge op zoek te gaan naar die gelijkmaker en toonde het toch wat meer drang naar voren.

Toch leek Anderlecht de wedstrijd gewoon rustig uit te kunnen tikken. Het was te slordig bij Cercle, dat geen enkele aanval echt in elkaar kon knutselen. Anderlecht kreeg ook nog wat kansen, maar vooralsnog moest Didillon weinig werk opknappen.

Twintig minuten voor tijd was het dan toch helemaal boeken toe voor Cercle na een doelpunt van Murillo. 2-0 voor Anderlecht dat al bij al een zeer rustige namiddag kende tegen de bezoekers uit Brugge.