Van de Beek maakt indruk op ploeggenoot bij United: 'Gaat hier goed passen'

Van de Beek maakt indruk op ploeggenoot bij United: 'Gaat hier goed passen'

13-09-2020 14:30
2

Donny van de Beek speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd in het shirt van Manchester United. Het oefenduel met Aston Villa werd weliswaar met 1-0 verloren, maar Van de Beek maakte indruk.

De voormalig Ajax-middenvelder heeft maar weinig tijd om zich aan te passen in Manchester. Volgende week staat de eerste wedstrijd in de Premier League (tegen Crystal Palace) al op het programma. Ploeggenoot Luke Shaw ziet dat het goed zit met Van de Beek. "Het gaat nu om minuten en die maakt hij", vertlet de back in gesprek met MUTV, geciteerd door Manchester Evening News.

"Hij is hier natuurlijk nog niet lang en is net terug van de interlands met Oranje, maar hij doet het heel goed", vervolgt Shaw. "Hij heeft nog maar twee dagen met ons getraind. Het belangrijkste is dat hij de spelers van United leert kennen en gewend raakt aan de speelwijze. We hebben nog een hele week om te trainen, maar tot nu toe gaat het goed. Hij is een hele aardige vent en ik weet zeker dat hij hier goed past."

De oefenwedstrijd tegen Aston Villa werd uiteindelijk met 1-0 verloren. Ollie Watkins kopte in de eerste helft de winnende treffer binnen.