Doku niet onder druk gebleven bij Anderlecht: Ouders wilden naar Liverpool

Doku niet onder druk gebleven bij Anderlecht: "Ouders wilden naar Liverpool"

13-09-2020 13:15 Laatste update: 13:55
13

Jérémy Doku staat voor een belangrijk seizoen bij Anderlecht. Hij moet de club en zichzelf naar een hoger niveau brengen. Hij sloeg al een bod van Liverpool af, en dat was niet onder druk van iemand, dat zei hij in De Zondag.

In augustus en september sloeg de geruchtenmolen op hol. Doku zou Anderlecht kunnen verlaten voor Liverpool. In De Zondag bevestigt de flankaanvaller dat het bijna tot die overstap kwam: “Mijn vader wou dat ik naar Liverpool ging en mijn moeder ook, maar ik zei: ‘Neen, ik wil blijven.” Doku beseft dat dit de beste beslissing was voor zijn carrière: “Voor mij was dat het beste pad en dat zat altijd al in mijn hoofd”, zegt hij.

Er werd ook een gerucht de wereld in gestuurd dat Doku onder druk van Romelu Lukaku bij Anderlecht zou blijven. Doku zelf ontkent dit: “Hij gaf mij het advies om te blijven, maar van bij het begin was het mijn doel om te blijven. Als Anderlecht tenminste bereid was daar een inspanning voor te doen, wat het uiteindelijk ook deed”, besluit Doku. Lukaku en Doku zijn ondertussen ploegmaats bij de Rode Duivels. De spits van Inter heeft maar al te graag dat Doku bij ‘zijn’ Anderlecht blijft.