Club Brugge verslaat Waasland-Beveren, twee doelpunten onder vuur

12-09-2020 22:41 Laatste update: 22:51
89

Club Brugge heeft op speeldag 5 van de Jupiler Pro League afgerekend met Waasland-Beveren. Met fans in de tribune haalde Blauw-Zwart het met 4-1. In de eerste helft scoorden beide ploegen een doelpunt waar er kritiek op kwam van de andere partij.

Voor de eerste keer in zes maanden mochten er weer fans in het Jan Breydelstadion bij een thuismatch van Club Brugge aanwezig zijn. Sommige fans moesten plaatsnemen in het bezoekersvak. Dat bleek niet ideaal, maar er kwam gelukkig snel een oplossing uit de bus.

Clement kon geen beroep doen op Mechele. De centrale verdediger zat in quarantaine na zijn positieve coronatest. Kossounou kreeg daardoor nog eens zijn kans. Hayen wisselde na de nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven vier keer. Jackers mocht weer plaatsnemen tussen de palen. Wuytens, Verreth en Schoonbaert (ex-Club Brugge) kregen ook een basisplaats.

Al dan niet strafschop en overtreding
Via een strafschop kwam Club Brugge op voorsprong. Khammas raakte volgens de ref foutief Dennis en legde de bal op de stip. Vanakan klaar de klus na 16 minuten spelen. 10 minuten later was alles weer te herdoen. Heymans tikte binnen. Bij Brugge vond men dat Vukotic eerder een overtreding maakte op Mata. De VAR en de ref bekeken de beelden, maar de goal werd toegekend.

De vreugde van Heymans duurde iets te lang. Bij een corner van Vormer lette de doelpuntenmaker niet goed op en Vanaken profiteerde. De Gouden Schoen maakte zijn tweede van de avond, waardoor Club Brugge met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten.

De eerste van Krmencik
Meteen in de tweede helft besliste Okereke de match. Het spelbeeld verwaterde daarna. Waasland-Beveren kon geen vuist meer maken. Uiteindelijk zette Krmencik de 4-1 eindstand op het bord. Voor de invaller was het zijn eerste veldgoal voor Club Brugge. Door de zege klimt Club Brugge naar de derde plaats. Met negen punten moet het alleen nog Charleroi en Standard, dat eerder verloor van Oud-Heverlee Leuven, laten voorgaan.