Mechelen stelt fans gerust: 'Aanhouding hoofdaandeelhouder niet met ons te maken'

Mechelen stelt fans gerust: 'Aanhouding hoofdaandeelhouder niet met ons te maken'

12-09-2020 21:00 Laatste update: 21:07
6

Dieter Penninckx zit momenteel in de cel. Volgens Het Laatste Nieuws zou de hoofdaandeelhouder van KV Mecheen voorwaarden die verbonden waren aan het onderzoek naar het faillissement van zijn bedrijf FNG geschonden hebben. Mechelen heeft nu gereageerd op het nieuws.

Zaterdag verloor KV Mechelen thuis met 0-1 van KV Oostende. Voor de match begon het slechte nieuws al in het AFAS Stadion. 'KV Mechelen vernam vanmiddag het nieuws dat hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx in de zaak rond het bedrijf FNG is aangehouden', laat Mechelen weten via de officiële kanalen

"We hebben het nieuws tijdens de wedstrijd vernomen" zo zegt CEO Frank Lagast. "We zijn verbaasd en wachten op meer informatie. De zaak van FNG staat los van de werking van KVM, maar gezien hij hoofdaandeelhouder is, zullen we dit met de rest van de directie bespreken als we meer info hebben."

Steun voor Penninckx
KV Mechelen stelt haar fans gerust. "Zowel financieel als operationeel heeft dit nieuws dus geen impact op de club. Of we dit zullen bespreken? Uiteraard, maar we moeten dit even laten bezinken tot we meer weten. Op menselijk vlak leef ik mee met de familie Penninckx, want dit zijn voor hen zeer harde tijden."