'Extra zorgen voor KV Mechelen, hoofdaandeelhouder Penninckx in de cel'

'Extra zorgen voor KV Mechelen, hoofdaandeelhouder Penninckx in de cel'

12-09-2020 18:53
6

Het gaat van kwaad naar erger voor Dieter Penninckx. De hoofdaandeelhouder van KV Mechelen zit momenteel in de gevangenis. Hij werd door het gerechts in verdenking gesteld na het faillissement van zijn bedrijf.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Penninckx voorwaarden die verbonden waren aan het onderzoek naar het faillissement van FNG geschonden hebben. Zijn vrouw werd aangehouden en kreeg een enkelband, Penninckx zelf zit in de cel.

Zowel Penninckx, zijn vrouw en ex-businesspartner Manu Bracke werden in verdenking gesteld van valsheid in geschriften, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers, het misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met beursautoriteit FSMA. Na een eerste verhoor met de onderzoeksrechter werden ze onder voorwaarden weer vrijgelaten. Die voorwaarden heeft men naar verluidt geschonden.

Penninckx is momenteel met 71,2 procent van de aandelen hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. Hij betaalde daar zo'n vier miljoen euro voor.