Van Club Brugge naar Anderlecht voor Tau: Dat hoofdstuk is afgesloten

Van Club Brugge naar Anderlecht voor Tau: "Dat hoofdstuk is afgesloten"

12-09-2020 20:45
2

Percy Tau koos er deze zomer voor om terug te keren naar België. Niet naar Club Brugge, wel naar aartsrivaal RSC Anderlecht. Een gevoelige overstap, beseft ook de Zuid-Afrikaan.

Op 4 oktober spelen Club Brugge en Anderlecht tegen elkaar in het Jan Breydelstadion. De kans dat Tau uitgefloten wordt, is dan ook groot. "Het is part of football", haalt Tau de schouders op bij Het Laatste Nieuws.

"Ik vertegenwoordig nu andere kleuren dan die van Club Brugge. En bijgevolg zal ik er alles aan doen om met Anderlecht te winnen - ook als dat tegen Club is. Da's mijn focus die dag - het veld, niet de supporters", geeft de Zuid-Afrikaan aan.

Toch beseft Tau dat het een gevoelige overstap is, al is Anderlecht volgens hem wel de juiste keuze. "Ik ben erg rationeel: ik probeer in te schatten wat ík in mijn carrière nodig heb. Nu was dat Anderlecht. Als men dat vreemd vindt, dan is dat hun goed recht. Maar míjn supporters zullen mij sowieso steunen, welke keuzes ik ook maak. Zij zijn wel tevreden dat ik nu in Anderlecht speel. Daar ben ik zeker van."

Een langer verblijf bij Club Brugge zat er niet in. Niet iedereen was overtuigd van de Zuid-Afrikaan. Maar Tau is wel blij met zijn periode bij Blauw-Zwart. "Club Brugge was een succes. Ik ben blij dat ik deel kon uitmaken van die club. En zal Club altijd dankbaar zijn, maar vandaag is dat hoofdstuk afgesloten. This is a new one. Ik wil hier belangrijk zijn", besluit Tau.