Maguire kan opgelucht ademhalen na veroordeling: 'Voor mij is hij een topmens'

Maguire kan opgelucht ademhalen na veroordeling: 'Voor mij is hij een topmens'

12-09-2020 16:14
2

Harry Maguire is ook komend seizoen aanvoerder van Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft besloten om de 27-jarige Engelsman de band niet af te pakken, ondanks zijn veroordeling.

Maguire raakte deze zomer tijdens zijn vakantie betrokken bij een vechtpartij op het Griekse eiland Mykonos. Hij werd opgepakt, waarna de Griekse rechtbank oordeelde dat hij schuldig is aan zware mishandeling, poging tot omkoping, geweld tegen politieagenten en belediging van ambtenaren in functie. Zijn celstraf van 21 maanden en tien dagen werd wel omgezet in een voorwaardelijke straf.

Solskjaer ziet na een gesprek met Maguire en het bestuur geen reden om de verdediger verder te straffen. "Hij zal onze aanvoerder zijn", benadrukt de Noor op de website van United. "Voor mij is hij een topmens en hij is altijd een positieve jongen geweest, met de juiste normen en waarden. Ik hoop dat we hem dit seizoen weer op zijn best zullen zien."

Maguire kwam een jaar geleden voor ongeveer 88 miljoen euro over van Leicester City. Daarmee werd hij de duurste verdediger ooit.