Londense derby tijdens Premier League-opening eenvoudige prooi voor Arsenal

Londense derby tijdens Premier League-opening eenvoudige prooi voor Arsenal

12-09-2020 15:26
1

De eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen 2020/2021 is achter de rug. Regerend FA Cup- en Community Shield-winnaar Arsenal trok de in augustus ingezette lijn door en won ruim op bezoek bij stadgenoot Fulham. Dennis Odoi speelde negentig minuten. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) viel in.

The Cottagers bezegelden op 4 augustus hun promotie naar de Premier League en openden ruim één maand later het nieuwe seizoen, overigens nog zonder nieuwkomer Kenny Tete. Arsenal bezorgde de stadgenoot al na acht minuten een koude douche: Alexandre Lacazette tekende na een flipperkastsituatie in de zestien meter voor de 0-1.

Fulham was nochtans aardig begonnen, maar had na de openingstreffer weinig meer te vertellen. Nieuwkomer Willian raakte de paal en het was wachten op de 0-2 voor The Gunners. Die viel vlak na rust, dankzij een andere nieuweling uit Brazilië: Gabriel Magalhães kon een corner van Willian ongehinderd binnenkoppen. Nog binnen het uur viel de definitieve beslissing: Willian leverde weer de assist, Pierre-Emerick Aubameyang krulde schitterend de 0-3 binnen.

Arsenal had er nog wel zin in en leek ook de 0-4 te maken. De Slowaakse doelman Marek Rodák – die deze week concurrentie kreeg van Alphonse Aréola van Paris Saint-Germain – voorkwam dat echter met een knappe save. Bovendien werd hij te hulp geschoten door Michael Hector, die een inzet van Aubameyang voor de lijn weghaalde. De ploeg van Mikel Arteta kon de wedstrijd echter zonder problemen uitspelen en hield het bij 0-3 op Craven Cottage.