Kompany kan best voor Nmecha kiezen: Met hem meer diepgang dan met Dimata

Kompany kan best voor Nmecha kiezen: "Met hem meer diepgang dan met Dimata"

12-09-2020 14:35
4

Het 'debuut' van Vincent Kompany als hoofdtrainer van RSC Anderlecht viel enigszins in het water. Op bezoek bij KV Oostende kwamen de Brusselaars niet verder dan 2-2. Lukas Nmecha, de huurling van Manchester City, maakte zijn debuut. Gert Verheyen wikt en weegt zijn kwaliteiten.

Op de eerste speeldagen rekende Anderlecht voornamelijk op Landry Dimata in de punt. Die pikte wel twee doelpuntjes mee, maar zoekt nog naar zijn beste vorm na een erg lange inactiviteit. Als invaller mocht Nmecha al eens proeven van het werk in Oostende. "De invalbeurt van Nmecha op KVO was niet wauw - aan de bal ging de ene actie al beter dan de andere -, maar hij stond altijd goed ingedraaid zodat hij met het gezicht richting doel kon vertrekken", analyseert Verheyen bij Sportwereld.

"De vraag is: wie moet de spits van Anderlecht worden?", vraagt de huidige analist zich af. "In die veldbezetting is het of Dimata of Colassin of Nmecha. Met Nmecha krijg je meer diepgang dan met hoe Dimata sinds zijn comeback speelt. Op dit moment is hij nog statischer. En diepgang is waar Kompany nu op hamert", weet Verheyen. Mogelijk verschijnt Nmecha zondag voor het eerst aan de aftrap, wanneer Cercle Brugge tegenstander speelt.