De Bruyne baalt niet dat Man City naast Messi greep: Kan me echt niet schelen

De Bruyne baalt niet dat Man City naast Messi greep: "Kan me echt niet schelen"

12-09-2020 14:06

Kevin De Bruyne is uitgegroeid tot de beste speler in de Premier League. Ei zo na kreeg de Rode Duivel stevige concurrentie voor die eretitel, want Manchester City deed er alles aan om Lionel Messi in huis te halen. Die besloot FC Barcelona na een heuse soap echter trouw te blijven. Dat vindt De Bruyne niet zo erg.

"Eerlijk gezegd ben ik er niet zoveel mee bezig geweest", geeft De Bruyne toe bij Daily Mail. "Als het kon gebeuren, was het gebeurd. Als je Messi aan je ploeg kan toevoegen, zal je dat altijd proberen. Dat zeg ik vanuit het perspectief als speler én als club. Op zakelijk vlak had zijn komst enorme sponsors en bedragen kunnen aantrekken. Zelfs als je hem een berg geld had betaald, had je dat op een andere manier wel terugverdiend."

"Ik kon de beslissing om het te proberen dus wel begrijpen", toont De Bruyne zich niet rancuneus. Uiteindelijk kwam het er niet van. Daar baalt KDB allerminst door. "Het kan me echt niet schelen", klint het droogweg. "Echt niet. Als hij was gekomen, had ons dat geholpen, want voor mij is hij de beste aller tijden. Maar ik kijk nooit naar 'als' en 'zou', weet je wel."

Genoeg kwaliteit
"Je speelt met de spelers die je ter beschikking hebt. Ik denk dat we nu al over een erg goed team beschikken. Het zou stom zijn om te voorspellen hoe het zou zijn mocht een zeker speler eventueel komen. Dat gebeurt voortdurend in het voetbal. Bepaalde mensen staan op het punt om te komen, en uiteindelijk is dat niet het geval. Ik was zelf ook behoorlijk druk bezig in die periode ...", verwijst De Bruyne met een knipoog naar de zwangerschap van zijn vrouw.