Voorzichtige communicatie Dewaest: 'Zij zien hand van Mogi Bayat in die reactie'

Voorzichtige communicatie Dewaest: 'Zij zien hand van Mogi Bayat in die reactie'

12-09-2020 12:30
18

Sebastien Dewaest werd gisteren uit de A-kern van KRC geweerd omdat hij wil vertrekken bij de Limburgers. De 29-jarige verdediger heeft inmiddels zelf ook gereageerd en volgens Het Belang van Limburg kan in die reactie de hand van zijn makelaar, de veelbesproken Mogi Bayat, gezien worden.

Dewaest kwam volgens HBvL naar buiten met een 'vage post op sociale media', maar het komt neer op het feit dat hij de keuzes van trainer Hannes Wolf respecteert. Desalniettemin heeft hij op zijn 29ste het recht om het niet eens te zijn met de status die de coach hem wilt geven, zo zegt hij. Dewaest kwam dit seizoen nog niet in actie en dat zint hem niet.

De reactie op zijn sociale media roept op zijn beurt weer vraagtekens op. 'De bijzonder voorzichtig opgestelde tekst maakt duidelijk dat Dewaest niet impulsief naar een vertrek hengelt. Daarin wordt door verschillende mensen binnen de club de hand van zijn makelaar Mogi Bayat gezien', poneert HBvL.

Ondertussen trekt zowat de hele Belgische G5 aan de mouw van Dewaest. KAA Gent, Club Brugge en Antwerp werden de voorbij dagen al genoemd en zaterdagmorgen kwam daar ook RSC Anderlecht bij. Hij heeft nog een contract tot medio 2023 bij de Limburgers, maar lijkt nu toch voortijdig het ruime sop te kiezen.