Gerkens-exit was goede keuze: Ik voelde dat ik niet veel aan spelen zou toekomen

Gerkens-exit was goede keuze: "Ik voelde dat ik niet veel aan spelen zou toekomen"

12-09-2020 12:45
8

Pieter Gerkens wisselde RSC Anderlecht deze zomer voor Royal Antwerp FC. Het bleek een gedwongen vertrek uit het Lotto Park, al stuurde de middenvelder zelf ook aan op transfer. Hij praat met Het Belang van Limburg over die exit en licht de verschillen tussen beide clubs uit.

Al in zijn eerste match, het duel met Cercle Brugge, trof Gerkens raak voor Antwerp, dat de middenvelder graag wou inlijven nadat Sander Coopman en Alexis De Sart geblesseerd uitvielen. "Er was al langer interesse en al die zaken hielpen mee aan een transfer", zegt hij.

Antwerp trok, maar Gerkens zelf koos ook liever het hazenpad. "Ik had nog maar één seizoen contract, er was wel een optie op een bijkomend jaar, maar die lag in handen van de club. Ik voelde dat ik niet meer veel aan spelen zou toekomen. Dus koos ik voor Antwerp. Of ik echt weg moést? Ligt eraan aan welke persoon binnen de club je het vroeg", klinkt het.

Bij Antwerp kwam Gerkens zijn ex-trainer Ivan Leko van bij STVV tegen. "Het is geweten dat ik daar al een perfecte klik met hem vond", zegt de 25-jarige controleur, die nog even de filosofieën van zijn meest recente ploegen duidt. "Bij Anderlecht is het de jeugd die het moet doen. Zij moeten koste wat het kost doorbreken in het eerste elftal. Bij Antwerp zit dan weer veel meer kracht en ervaring in het team. Dat maakt het toch wat anders", aldus Gerkens.