Contractverlenging bij Club Brugge, maar uit vorm: 'Voldoet niet aan verwachting'

Contractverlenging bij Club Brugge, maar uit vorm: 'Voldoet niet aan verwachting'

12-09-2020 09:15
9

Club Brugge neemt het zaterdag op tegen Waasland-Beveren. Tegen zijn ex-ploeg heeft Philippe Clement te maken met een gehavende achterhoede. Volgens Het Laatste Nieuws zal Eder Balenta achterin niet depanneren.

Brandon Mechele zit in quarantaine. Terwijl Matej Mitrović geblesseerd is. In het centrum komt er tussen een plaats vrij. Volgens de krant kiest Clement voor Odilon Kossounou. 'Balenta is op een zijspoor geraakt', klinkt het. In de eerste vier matchen van het seizoen speelde Balenta slechts twee keer negentig minuten. Tegen KAS Eupen bleef hij de hele tijd op de bank en tegen KRC Genk moest hij tevreden zijn met een invalbeurt van één minuut. Daarnaast was de verloren bekerfinale tegen Antwerp niet zijn beste match ooit.

Schim van zichzelf
'De Colombiaan is dit seizoen een schim van de krachtpatser die hij vorig seizoen bij vlagen was op het driemansmiddenveld van Club. Zichtbaar onvoldoende fit liep hij in de bekerfinale tegen Antwerp achter de feiten aan, was het tegen Charleroi één week later zo zo, om tegen Beerschot als verdediger volledig door de mand te vallen, is het oordeel van Het Laatste Nieuws.

Balanta had het vorig seizoen moeilijk om drie matchen in één week op niveau te spelen. Mats Rits profiteerde daar toen al van en lijkt nu de strijd op het middenveld helemaal gewonnen te hebben. 'Eén jaar na het zetten van zijn handtekening voldoet Balanta alles samen simpelweg niet aan de verwachtingen', meent de krant over de speler waar Club Brugge 2,4 miljoen euro aan betaalde aan Basel.

Contractverlenging
Balanta heeft evenwel nog voldoende de tijd om uit zijn vormdip te komen. De middenvelder tekende immers deze zomer een verbeterd contract in het Jan Breydelstadion. Balanta ligt bij Blauw-Zwart nog onder contract tot 2024.