KAA Gent moet zich zorgen beginnen maken na 3 op 15

KAA Gent moet zich zorgen beginnen maken na 3 op 15

11-09-2020 23:20 Laatste update: 23:28
15

KAA Gent moest op verplaatsing naar KAS Eupen de winst van tegen KV Mechelen verder zetten. Laszlo Bölöni liet Roman Yaremchuk uit zijn selectie maar dat pakte niet goed uit. KAA Gent verloor zijn wedstrijd met 2-1 en stelde andermaal teleur. Laszlo Bölöni krijgt veel kritiek van de supporters.

Laszlo Bölöni vecht tegen de publieke opinie
De supporters van KAA Gent waren vanaf de aanstelling van hun nieuwe trainer redelijk pessimistisch over de spelstijl van Bölöni. In zijn eerste twee wedstrijden kwam er niet veel beterschap in, er waren enkele periodes met goed voetbal maar die vervaagden naarmate de wedstrijd vorderde.

Ook tegen KAS Eupen konden we deze lijn doortrekken, enkele mooie combinaties op het veld maar te weinig dreiging vooraan. Na 30 minuten verviel die goede periode en had KAA Gent het knap lastig met een frivool KAS Eupen.

Er zit muziek in dit KAS Eupen
KAS Eupen die nog niet wist te winnen dit seizoen bracht bij momenten goed voetbal op de mat. Coach José Benat heeft enkele versterkingen gekregen die kunnen tellen, met Victor Vazquez, Adriano en Smail Prevljak is er kwaliteit en ervaring toegevoegd aan de kern. Daaraast beschikt KAS Eupen ook over heel vinnige flankaanvallers met Konan N’Dri, Mamadou Koné, Isaac Nuhu en Julien Ngoy. 

Aanwinsten KAA Gent overtuigen niet
KAA Gent haalde deze zomer fors uit op de transfermarkt met enkele transfers. Ze haalden maar liefst 11 nieuwe spelers, maar tot op heden overtuigde nog geen enkele van de zomeraanwinsten. Tim Kleindienst, Dino Arslanagic, Nikolas Dorsch en Nurio Fortuna kregen een basisplek van Bölöni maar Kleindienst kon niet veel betekenen in deze wedstrijd en was ongelukkig in zijn acties. Dorsch startte goed maar viel ver weg na een goed openingskwartier. Nurio is nog steeds de Nurio niet van bij Charleroi, enerzijds ook logisch na zijn zware blessure. Jordan Botaka viel gretig in en bracht schwung en dynamiek in het aanvalsspel van KAA Gent maar veel mocht het niet baten. Arslanagic speelde een degelijke partij maar kon niet verhelpen dat zijn team onderuit ging. Ook Davy Roef ging niet vrijuit bij het tweede doelpunt waardoor zijn plaats meer in het vizier van Sinan Bolat komt te liggen. De zomertransfers van KAA Gent moeten opstaan want na het vertrek van Jonathan David is er veel leegte op te vullen in het elftal.