Kompany over nieuwe rol Vanden Borre: “De stroper is een boswachter geworden

Kompany over nieuwe rol Vanden Borre: “De stroper is een boswachter geworden"

11-09-2020 22:13 Laatste update: 22:24
12

Anthony Vanden Borre lijkt geen comeback als speler te gaan maken bij RSC Anderlecht. De voormalige Rode Duivel moet zijn conditie onderhouden bij de U21. Vincent Kompany geeft tegenover Het Nieuwsblad meer uitleg.

Voor Kompany was het geen moeilijke keuze. “Het was geen moeilijke beslissing om hem naar de U21 te sturen. Kijk, in de mate dat zijn lichaam het toelaat is Anthony fit. Hij is ook competitief, maar de rol waarin hij het meest uitblonk was de begeleiding van de jonge spelers. Daar was hij van onschatbare waarde. Voor elke Vincent Kompany is er één Anthony Vanden Borre.”

“Wat ik daarmee bedoel?”, begint Kompany zijn uitleg. “Ik ben doorgebroken van bij de jeugd, werd Rode Duivel, speelde in Engeland. Dat was een succesverhaal. Op jonge leeftijd had Vanden Borre wellicht meer talent dan ik, maar hij maakte andere keuzes in zijn carrière. Hij kan de jongeren waarschuwen voor de valkuilen.”

Vanden Borre is nu een voorbeeldverhaal voor de talenten op Neerpede. “De stroper is een boswachter geworden. De jonkies kijken op naar hem en luisteren naar hem. Anthony houdt zichzelf ook mentaal gelukkig door die rol te vervullen. Door zijn verhaal kan hij hen inspireren op een manier dat ik dat zelf niet kan. Of hij ooit trainer wordt, ligt volledig in zijn handen.”