Wolf over situatie Dewaest: Hoofd en hart zitten bij een andere club

Wolf over situatie Dewaest: "Hoofd en hart zitten bij een andere club"

11-09-2020 16:50
7

KRC Genk verraste vrijdagmiddag met een persbericht waarin stond dat Sebastien Dewaest (29) naar de B-kern werd gestuurd. Hannes Wolf gaf op een persconferentie tekst en uitleg bij die beslissing.

Hoewel hij vorig seizoen nog aanvoerder was bij de Limburgers en al sinds 2015 de kleuren van Genk verdedigt, lijkt het huwelijk tussen beiden nu over en uit. "Seba zei en toonde deze week dat hij op dit moment met zijn hart en hoofd bij een vertrek naar een andere club zit", zei Wolf.

Een verwijzing naar de B-kern was het logische gevolg. "Daarom was het onmogelijk om hem bij de groep te houden, we kunnen alleen maar werken met spelers die zich volledig voor de club willen geven. We moeten nu zien hoe de toestand van de speler evolueert, daarna bekijken we de situatie verder", lezen we bij Het Belang van Limburg.

Alsof het om een geblesseerde pion gaat, sprak Wolf dus over Dewaest. Toch klonken er al eerder deze week geluiden van een mogelijke transfer van de verdediger. Zo kan Dewaest, die dit seizoen nog niet aan spelen toekwam, rekenen op interesse van Antwerp, Club Brugge en KAA Gent.