Kompany laat de deur op een kier voor Vranjes: Hij kan ons helpen

Kompany laat de deur op een kier voor Vranjes: "Hij kan ons helpen"

11-09-2020 16:20
15

Na de interlandbreak is het opnieuw tijd voor de Jupiler Pro League. Daarin neemt RSC Anderlecht het op tegen Cercle Brugge. Bijna iedereen is fit bij paars-wit, al staat er nog een vraagteken op de positie van centrale verdediger. Daarbij denkt Vincent Kompany aan Ognjen Vranjes.

Op de persconferentie voor aanvang van het voetbalweekend liet Kompany nog niet in zijn kaarten kijken. "De ploeg voor zondag staat nog niet vast", zegt de coach, die eraan toevoegde dat iedereen behalve Elias Cobbaut (enkelbreuk) beschikbaar is. "Iedereen is fit, ook de internationals. Dat mag ook eens."

Een volledig fitte kern brengt natuurlijk ook keuzes met zich mee, in het bijzonder centraal achterin. Zo wordt de naam van Vranjes de laatste dagen meer en meer geopperd. Hij speelde in het oefenduel tegen Leverkusen en droeg in die partij zelfs de kapiteinsband.

"Ik heb veel verhalen over hem gehoord, maar zelf ken ik hem als een superprof", citeerde Het Laatste Nieuws coach Kompany. "En een goede verdediger met métier. Hij was de voorbije weken licht geblesseerd, maar Vranjes kan ons helpen."