Komt De Koster vrij? Voorwaarden om hem in de cel te laten zijn niet vervuld

Komt De Koster vrij? "Voorwaarden om hem in de cel te laten zijn niet vervuld"

11-09-2020 15:45 Laatste update: 15:59
2

Louis De Groote, advocaat van Patrick De Koster, pleitte vrijdagmiddag om zijn cliënt terug vrij te laten. Volgens hem zijn de voorwaarden om De Koster langer vast te houden niet vervuld volgens de wet.

"We hebben onze vraag - die we al hadden gesteld aan de raadkamer - opnieuw voorgelegd", opent De Groote bij Het Laatste Nieuws. "De voorwaarden om die man in de cel te houden zijn niet vervuld volgens de wet. We willen de hechtenis omzetten naar een hechtenis onder elektronisch toezicht."

De reden voor de vrijlating moet volgens de advocaat gezocht worden in het onderhoud dat De Koster en Kevin De Bruyne afgelopen weekend hadden en waar veel om te doen was. "Dat is ondertussen gebeurd. In dat opzicht denken we dat die redenen nu weggevallen zijn. Mijn prioriteit is nu om deze man vrij te krijgen", klinkt het.

Maar of dat vandaag (vrijdag) al zal zijn, is momenteel koffiedik kijken. "Dat is moeilijk te zeggen, want de Kamer van inbeschuldigingstelling heeft de zaak in beraad genomen. Zij moeten nu een arrest schrijven. Ik kan u niet zeggen wanneer er een uitspraak komt", aldus De Groote.